«Ettermiddags Te i Rododenronhagen» på Heggedal Hovedgård 31 mai kl 17 – 20

Pris per kuvert; 550 kr for medlemmer og 650 kr for ikke-medlemmer. Dette er en pris som inkluderer alt av mat, drikke og underholdning. Som dere ser tjener dere inn hele årskontingenten på 100 kr i rabatt på dette ene arrangementet. For denne kuvertprisen får du;

- Ved ankomst; 1 glass Delapierre Seco prosecco som har en aroma med preg av eple og sitrus og med hint av gummi (?) og har en kremet stil med preg av eple og sitrus og innslag av grapefrukt i ettersmaken.

- Så går vi ut i hagen og samles rundt runde bord med bordkort og hvite duker under hvite små telt. På bordene er det etasjefat med scones, sandwiches og petitfours.

- Det blir også et utvalg av 4 teer; en ren Assam te, en mørk blandingste «Irish Brew», en grønn blandingste «Mango Tango» og en frukte «Apple loves Mint», alle fra Den Gyldne Bønne, som mange kjenner fra fjorårets Mat:Beat». Teen kan du søte med Sommerhonning eler Lynghonning fra urumHonning, som også mange kjenner fra Mat:Beat i fjor.

- Det blir et kort foredrag av Jørgen Lindvik fra Den Gyldne Bønne om de 4 teene og hvordan de plukker ut teer og produsenter bl.a. fra Fair Trade.

- Så blir det servert Cline Nancy's Vines Chardonnay som er en frisk hvitvin fra California som dufter intenst av steinfrukt, sitrus og mineraler god fylde, syre og konsentrasjon og med lang ettersmak..

- Så nyter vi maten i munter passiar med gode venner rundt bordet.

- Det blir 2 avdelinger med fiolinstykker ved vår unge sambygding Natalie Phongam Sørvær som er med ti TalentUtviklingsProgrammet (TUP) for unge musikere ved Norges Musikkhøyskole. De som hørte Natalie under hennes konsert ved Mat:Beat i fjor vet at her kommer det vakre. sarte fiolintoner som vil strømme ut i sommerkvelden.

Vi tar i mot IKKE-bindende forhåndspåmeldinger, som problemfritt kan strykes når som helst fram til 24 mai, men som vil hjelpe oss som arrangører sterkt når det gjelder planlegging med hensyn til innkjøp og bordplasseringer, slik at påmeldte venner kan sitte rundt samme bord.

Det er mange som allerede har meldt seg på, så gi beskjed hvis du og dine venner kan tenke seg å bruke fredagskvelden 31 mai på denne Ettermiidags Te i Rododendronhagen.

..........

En redningsaksjon, fra rønne til storstue


Torsdag 29 februar kl. 19:00 - Historielaget om restaureringen av Hovedgården

I januar 1974 gjorde Asker kommunestyret et vedtak om bevaring av Heggedal Hovedgård med 1 stemmes overvekt, etter mange års strid. Senere samme år fredet Riksantikvaren Heggedal Hovedgård, som det første objekt i Asker. I år er det 50-års jubileum, og Historielaget arrangerer foredrag av Peter Emil Paaske om restaureringen skuddårsaften. Vennene selger kaffe og kaker.

Meld din interesse her:
.......................................

Stor FOTO salgsutstilling på Heggedal Hovedgård
med Terje Reier Gundersens bilder
Onsdag 6 mars kl 12 - 20 samtidig som vi arrangerer Åpen Dag


Terje har alltid med seg kamera og har et blikk for motiver som vi bare kan misunne ham. På utstillingen finner du hans bilder fra lokalmiljøet, fjelllandskap og nærgående dyrebilder. Motivet hans ovenfor fra Fabrikken kan du vinne på lotteriet. Der kan du også vinne et nummerert trykk av Tor Wilthills nydelige akvarell av Hovedgården, som han malte høsten 2009.
Det er gratis entre og vi selger vafler og drikke.

Alle er hjertelig velkomne. Vi anbefaler nyinnflyttere til Heggedal om å besøke utstillingen som holdes samtidig som Åpen Dag, så kan du bli kjent med de flotte lokalene som også leies ut til bryllup, barndåp, konfirmasjoner og andre merkedager. Da kan du også høre om husspøkelset vårt; major Hagemann.

Meld din interesse her:


Hjertelig velkommen!

........


Lions Club Heggedal har også i år gleden av å invitere deg til årets julemarked på ærverdige Heggedal Hovedgård.  

Tradisjonens tro er det 2. søndag i advent som i år er 10. desember 2023. Tidspunkt 12.00-18.00

Kom og få god julestemning.  Det blir salg av strikke og heklevarer, julebakst, treprodukter, hudpleie, smykker, honning og julenek.

Her blir det salg av kaffe og kaker samt juletallerken.

Julenissen kommer. Kommer du?

VELKOMMEN!!!


........


Helgen 2. og 3. sept. 2023 ble Mat:Beat-festivalen arrangert på Heggedal HovedgårdEn stor takk til alle fantastiske utstillere og underholdere! 💚


Utstillere:

Lyst på mer? 😍 Følg dem og bruk dem: ⬇️

Tredreier Frode Vågan
Ludvig Wiese keramikk: @bowfolden Instagram


Underholdere:

Two of a kind, Edit Geri Skattør og @Harald Skogli
Bianca Kurd
@Natalie Phongam Sørvær
Noah Korslund
Kristin Heldal & Are Grøsland
Ostefest ved Ali Uslu, Bakkal Heggedal
Sidersmaking ved Egge Gård
Else Marie Rødby, stortingsrepresentant
Ola Elvestuen, stortingsrepresentant
&Erik Harshem ved Hurum Mølle
💚


Snart fylles tunet


Velkommen til Mat:Beat Mat & Musikk Festival 2. og 3. september!

Vi ser frem til en helg full av fantastisk mat og levende musikk på det vakre tunet foran Hovedgården. Tretti håndplukkede og uavhengige produsenter og forhandlere av god mat vil være der for å tiltale dine smaksløker.

Fra scenen bak hovedbygningen, vil det være tre konserter hver dag, både lørdag og søndag. I tillegg kan du nyte flere spennende matrelaterte foredrag holdt av interessante aktører i bransjen.

Du kan smake på deilige retter, nyte duften fra grillene, og enten spise deg mett på stedet eller ta med deg hjem det du kjøper fra utstillerne. Vi lover at du vil bli fornøyd!

Håper vi ser deg der!

Les mer om festivalen her: 

-----------

Duo Vardøg presenterer “Love sickness”


- en barokk-konsert om kjærlighet og galskap, og alt derimellom

Onsdag 21. juni kl. 19.00 (inngangssalg 1 time før)


Duo Vardøg består av sanger Inger Øvrebø Uberg og cembalist Nikolai Endresen Dahl. Begge er spesialiserte i utøvende tidligmusikk, med utdannelser fra hhv. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Conservatorium van Amsterdam.

I mai 2022 spilte Duo Vardøg på festivalen Nordischer Klang i Tyskland.

Duoen har flere konsertprosjekter bak seg, med støtte fra Kulturrådet, FFUK og Furestiftelsen. For tiden er duoen aktuell med kirke-konserten “O, Maria” som har blitt spilt flere steder i Oslo-området i første halvdel av 2023.

Konserten “Love sickness”

At forelskelse og kjærlighet kan få en til å føle seg både syk og gal, har mennesker opplevd til alle tider. “Love sickness” er et uttrykk som ofte dukker opp i sangene til Henry Purcell fra 1600-tallets London, og Venezias førstedame Barbara Strozzi beskriver kjærligheten som så altoppslukende at det tar pusten fra henne. Barokkens kjærlighetsfølelser er akkurat like blomstrende, deilige, vonde, vakre og overveldende som i dag.

Den gang som nå lot folk seg fascinere av kjærlighet som grenser til galskap. Vi finner mye galskap i vokalmusikk av engelske Henry Purcell, som i sin tid til og med ble kalt 'mad songs'. Rundt Middelhavet kommer også kjærlighetenes galskap til uttrykk i den tidlige barokkmusikken, sterkt representert av italienske Barbara Strozzi. I programmet 'Love sickness', leker Duo Vardøg med de ekspressive mulighetene i 1600-tallets musikk, hvor store følelser, kjærlighet og galskap får fritt spillerom. I tillegg til monodier av Strozzi og Purcell, står fantastisk uttrykksfull musikk av Francesca Caccini, John Blow, Girolamo Frescobaldi og Claudio Monteverdi på programmet.

Hør Duo Vardøg i opptak fra tidligere konserter:

-----------

Italia rundt på - 23. mars 2023


Kjell-Gabriel holder 2 vinkurs på Heggedal Hovedgård.

Meld deg på med SMS til 454 15 412 med navn, hvilket kurs (kl 18 eller kl 20), og antall påmeldte.


SE VIDEO HER:


 • Italia er det landet vi nordmenn drikker mest vin fra,
  men hva skiller de forskjellige områdene. 
  Hva er forskjell på nord og sør. Vinentusiast 
  Kjell-Gabriel Hendrichs kommer til Heggedal hovedgård 
  for å ta oss med på en historisk reise i Italiensk vin.
  Her blir et alt fra Etruskerne til Michelangelo.
  Ta med godt humør og åpne sanser.
 • 23 mars blir det to kurs. 
 • Klokken 18 og 20 med plass til 58 pers på hver.
 • Prisen er 500 kr. 
-----------

Da er vårt NYE vanntåke anlegg i drift. Det fungerer utmerket og vi er meget takknemlig for alle bidrag som gjorde dette mulig.


Tusen hjertelig takk til:

• Asker Kommune
• Stiftelsen UNI
• Fylkeskonservatoren
• Heggedal Hovedgårds Venner, og med bidrag fra Peter Paaske
• Lions Club Heggedal
• Alle private bidrag gjennom innsamling

Vi ønsker også å takke Fire Safe for utmerket samarbeid og prosjektleder Svein Mathiassen for god innsats.

Tusen takk!
 
 

Heggedal Hovedgård
Heggedalsbakken 23
1389 Asker

Tlf: +47 926 48 631

Utviklet av Imaker as